Налейте в тенджерата 1 л вода и добавете лука, чесъна, подправките и солта. Сложете на огъня да заври. Пуснете месото във врящата вода, затворете тенджерата и варете 15 минути след завъртането на вентила. Охладете тенджерата, отворете я и извадете месото, а бульона прецедете и сипете в друг съд. Измийте и изсушете тенджерата под налягане. Поставете я отново на огъня и сложете на дъното мазнината да се сгорещи. Запържете до златисто свареното н добре изцелено месо, след това поръсете с брашното. Прибавете постепенно бульона н разбъркайте. Наредете обелените цели картофи (по-големите можете да разрежете на две). Разбъркайте отново, сложете червения пипер и още сол, ако е необходимо. Затворете тенджерата повторно и варете още 10 минути. Извадете месото и го, сложете в голяма чиния, а соса от варенето пресипете в купа. Разбийте жълтъка и внимателно прибавете към него соса, като бъркате непрекъснато. С тази смес залейте месото и наредените наоколо картофи.